Кавуни і дині на тернопільських ринках безпечні, але не корисні

Ринки та магазини Тернополя вже майже місяць пропонують покупцям звабливі кавуни та дині. Продавці запевняють – вміст нітратів у ранніх баштанних в нормі.

новини Тернополя

Але обіцяти, що споживач отримає від придбаних кавунів та динь усю очікувану користь, не може ніхто. Адже справжня цінність баштанних культур не так у відсутності шкідливих елементів, як у великій кількості корисних речовин, які вони дають нашому організмові. Тому то купляти кавуни та дині краще після 15 серпня – саме тоді на наші ринки потрапляють хороші баштанні, щойно зібрані з полів.

Всупереч хвилюванням споживачів щодо надміру нітратів у ранніх кавунах та динях, санітарні лікарі заспокоюють: випадки перенасичення шкідливими речовинами є рідкістю. Перевищення вмісту нітратів фіксували перші десять днів. Окрім того, кожен споживач має право вимагати у продавця документи, які підтверджують лабораторні дослідження на безпечність пропонованого продукту.

Якщо продавець не має відповідних документів, ви маєте право відмовитися від такої покупки, або ж перевірити кавун чи диню самостійно у ринковій лабораторії ветсанекспертизи. Зауважмо, що допустимий рівень нітратів у баштанних культурах 60 мг/кг.

Автор: NTER | Дата публикации: 23.07.13 |

Комментарии

Комментировать

ВКонтакте
FaceBook