Квас в Тернополі почнуть продавати, як тільки стане спекотно

Квас в Тернополі почнуть продавати, як тільки стане спекотно

Смак тернопільського квасу більшості тернополян знайомий з малечку. Втамовувати спрагу ним – уже звичка. Та цьогоріч любителям напою доведеться зачекати. Втім, недовго.

- Ми уже готові відкривати сезон, - розпівідє в інтерв'ю "20 хвилин"  директор ТОВ “Тернопільський безалкогольний завод” Ігор Свистун. – Але погода поки що не дозволяє. Ще мінлива – то було спекотно, то знову холодно. Хто ж у таку погоду хоче квасу?

Наразі, за словами директора, уже готові 15 торгових точок – «грибків». За кілька днів підготують ще близько десятка.

- Квас продаватимуть у місцях найбільшого скупчення людей, - каже він. – 1 літр коштуватиме, як і торік, чотири гривні. Це при тому, що ми готуємо справжній квас методом бродіння, за старими галицькими рецептами. А літр ароматизованого квасу коштує 8 гривень.

Кожну бочку, за словами директора, наповнюють 200-300 літрами. Завозять квас у точки кожного дня, адже у нього короткий термін зберігання - лише три доби. Далі він починає бродити. Самі ж бочки промивають водою під тиском перед кожною новою заправкою.

- У нас, до речі, вода під’єднана і до кожної торгової точки, - каже він. – Без цього санстанція не дозволила б працювати. Окрім того, квас продаватимуть не тільки у пластикових стаканчиках, а й у скляній тарі.

Автор: NTER | Дата публикации: 16.05.13 |

Комментарии

Комментировать

ВКонтакте
FaceBook