На Тернопільщині — перші випадки кишкових інфекцій

На Тернопільщині — перші випадки кишкових інфекцій

З настанням тепла вірогідність «підчепити» кишкову інфекцію зростає у кілька разів. Температура повітря підвищується прямо пропорційно до кількості випадків захворювання, які щороку фіксує на Тернопільщині Держсанепідслужба.

– На території області спостерігається типова для даного періоду динаміка захворюваності кишковими інфекціями із характерним прогнозованим підвищенням показників захворюваності в цей період. За 4 місяці 2013 року на території Тернопільської області спостерігається зниження показників захворювання гострими кишковими інфекціями на 17,2%.

Протягом цього часу зареєстровано 212 випадків гастроентероколітів проти 257 за аналогічний період минулого року. Хоча в окремих районах спостерігається незначне перевищення минулорічних показників, зокрема, у Заліщицькому, Козівському, Підволочиському та Теребовлянському.

Ріст захворюваності в літній період пов'язаний з активізацією шляхів передачі інфекцій, коли створюються сприятливі умови для зберігання та розмноження збудників у зовнішньому середовищі. Вони передаються харчовим, водним, контактно-побутовим шляхами. Найчастіше збудники кишкових інфекцій можуть накопичуватись у харчових продуктах, які входять у наш раціон: молоко, сметана, м’ясні вироби, салати, овочі та фрукти.

Присутність збудника захворювання у продуктах харчування не впливає на їхні смакові якості. Інфіковані продукти на смак та вигляд не відрізняються від безпечних та якісних, – пояснює в інтерв'ю "Номер один" головний спеціаліст Головного управління Держсанепідслужби в Тернопільській області Ірина Кулачковська.

Автор: NTER | Дата публикации: 12.06.13 |

Комментарии

Комментировать

ВКонтакте
FaceBook