На Тернопільщині зростає рівень захворюваності на сальмонельоз

новини Тернополя

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби в Тернопільській області відмічається зростання захворюваності на сальмонельоз. Найчастіше випадки реєструвались серед дітей, для яких в основному і купують «свіженькі» продукти.

У Тернополі 36% захворювань на гострі кишкові інфекції виникають через вживання харчових продуктів, придбаних у місцях стихійної торгівлі.

Громадяни охоче викладають гроші з власного гаманця за продукти з стихійного ринку. Мовляв тут і дешевше, і якісніше. Люди помилково вважають, що купуючи продукти у бабусь на вулицях , вони купують домашні та якісні товари. Зазвичай це не так – ці товари перепродують. До того ж, якщо це продукти рослинництва, то вони вирощені без дотримання норм, із застосуванням неякісного поливу, тощо. Та й товари весь день стоять на сонці і припадають пилом. На додачу продукти харчування на стихійних ринках не захищені від потрапляння автомобільних вихлопів. Враховуючи те, скільки хімікатів треба аби відмити на автомийці сам автомобіль, уявіть, що відбувається із продуктами, котрі реалізують обабіч дороги. На таких продуктах відкладаються різноманітні солі важких металів, свинцеві сполуки, змити які проточною водою просто неможливо. Ці сполуки накопичуються в організмі і згодом призводять до тяжких наслідків.

Автор: NTER | Дата публикации: 11.09.13 |

Комментарии

Комментировать

ВКонтакте
FaceBook