Персонал ресторану, у якому отруїлось понад 40 весільних гостей, не пройшов обов’язковий медогляд

Персонал ресторану, у якому отруїлось понад 40 весільних гостей, не пройшов обов’язковий медогляд

В неділю понад двісті осіб святкували весілля у закладі з гучною назвою “Імператор” в місті Копичинці Гусятинського району на Тернопільщині. Незважаючи на спеку, столи ломилися від всіляких страв, у тому числі від салатів з майонезом, фаршированої риби і копченостей.

Як розповіла “Комсомольській правді в Україні” начальник епідеміології та санітарної охорони території ГУ Держсанепідслужби у Тернопільській області Марія Павельева, перші ознаки отруєння деякі гості відчули ще під час урочистостей.

- Однак 45 осіб, з яких дванадцять дітей, звернулися до місцевої лікарні вже наступного дня, – заявила Марія Миколаївна. – Люди скаржилися на нудоту, озноб, підвищену температуру. Деякі страждали від болю в животі. Усіх звернулися обстежили і, за попередніми даними, медики діагностували гастроентероколіт і сальмонельоз. Зараз хворі перебувають у стані середнього ступеня тяжкості. Поки що проводимо необхідні експертизи і дослідження, результати яких будуть через 3-4 дні.

Також, в Держсанепідслужбі Тернопільщини попередньо встановили, що всі постраждалі на весіллі ласували м’ясною нарізкою і кондитерськими виробами. Якраз ці страви були приготовлені в домашніх умовах з продуктів сумнівної якості. Тим не менш, фахівці Держсанепідслужби проводять перевірку ресторану, в якому відбулося святкування. Виявилося, що більшість персоналу закладу не пройшли обов’язковий медогляд. Так що цілком можливо, що після такої ревізії ресторан “Імператор” чекають штрафні санкції і звільнення персоналу.

Автор: NTER | Дата публикации: 15.08.13 |

Комментарии

Комментировать

ВКонтакте
FaceBook