Санепідслужба забракувала хліб «Агро-бізнесу» та «Надзбруччя-хлібу»

новини Тернополя

Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України дослідив за санітарно-хімічними показниками 75 проб харчових продуктів.

З них не відповідають нормі-2 проби - хліб білий, різаний, посипаний маком, виробник «Агро-бізнес» Хмельницька область, м. Волочиськ та хліб подовий покращений, виробник «Надзбруччя-хліб» с.м.т. Підволочиськ, Тернопільської області. Взірці не відповідають нормі за органолептичними показниками (запах, смак і присмак, забарвленість, каламутність).

У теплу погоду неприємного запаху і присмаку хлібові може надавати картопляна паличка. Цю паличку зерно під час збору урожаю може підхопити через ґрунт, повітря чи інші рослини. А із зараженого зерна і борошно інфіковане.

До речі, вражений картопляною хворобою хліб може добряче зашкодити здоров’ю – спричинити харчове отруєння, а при систематичному споживанні навіть призвести до астматичних хвороб. До того ж, зараженим хлібом не можна годувати тварин. Спеціалісти радять його викинути чи закопати, а місце, де він лежав, обробити оцтом. Адже зіпсований може заразити і продукти, які лежать поруч.

 

Автор: NTER | Дата публикации: 03.09.13 |

Комментарии

Комментировать

ВКонтакте
FaceBook