Тернопільщина збільшила експорт цукру

Тернопільщина збільшила експорт цукру

У січні–cерпні 2013р. обсяг експорту товарів області становив 239,8 млн.дол. США і збільшився порівняно з січнем–серпнем 2012р. на 65,7%, обсяг імпорту – 224,6 млн.дол. і зменшився на 3,5%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 15,2 млн.дол. про це Економічному простору повідомили в головному управлінні статистики в Тернопільській області.

Обсяг експорту товарів підприємствами, які займаються виробництвом харчових продуктів, напоїв за звітний період склав 52,3 млн.дол., що в 2,0 раза більше січня–серпня 2012р., обсяг імпорту – 9,1 млн.дол., що на 54,3% менше.

У товарній структурі спостерігалось збільшення обсягів експорту готових харчових продуктів, на які припадало 8,5% загального обсягу експорту (в т.ч. продуктів переробки овочів – 7,2%).

Упродовж січня–серпня 2013р. порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився експорт цукру білого в 151,1 раза, готових продуктів із зерна – в 1,5 раза, какао та продуктів з нього – на 21,9%, зменшився експорт залишків і відходів харчової промисловості – на 6,7%, продуктів переробки овочів – на 3,5%.

У товарній структурі імпорту товарів на поставки готових харчових продуктів припадало 2,7% (у т.ч. алкогольних і безалкогольних напоїв та оцту – 1,4%).

У січні–серпні 2013р. проти січня–серпня 2012р. спостерігалось збільшення імпорту цукру і кондитерських виробів з цукру в 9,6 раза (в т.ч. кондитерських виробів з цукру, включаючи бiлий шоколад – в 8,4 раза), різних харчових продуктів – на 21,6%. Зменшилось надходження тютюну і промислових замінників тютюну – на 61,5%, алкогольних і безалкогольних напоїв та оцту – на 53,3%.

Автор: NTER | Дата публикации: 22.10.13 |

Комментарии

Комментировать

ВКонтакте
FaceBook