Згідно з даними, отриманими в результаті дослідження хіміка і лікаря Чарльза Стюарта, людям, що страждають від неприємного запаху в області пахв, необхідно повністю виключити зі свого раціону помідори.
У своїй роботі лікар пояснює, що запах тіла частково визначається генетикою людини. Вона, за його словами, контролює ступінь потовиділення з пахвових залоз, а також кількість поту і наявність бактерій, що живуть на шкірі.
"Ми давно знали, що саме із-за цих бактерій в пахвах утворюється неприємний запах", - цитує Стюарта FedPost.ru.
Однак потім фахівець, який довгий час працював з фармацевтичними компаніями, які розробляють методи лікування шкірних захворювань, зробив відкриття.
Все сталося під час аномальної спеки в 2007-му році, коли його колеги починали відкривати вікна через наближення доктора.
Лікар знав, що проблема криється у запах його тіла, однак він не міг позбутися цього, незважаючи на те, що намагався митися як можна частіше.
Потім учений зауважив, що стебла томатів заповнені маслом, пахне як піт, що і наштовхнуло його на проведення досліджень. З'ясувалося, що масло помідорів містять терпени - речовини, що надають фруктам і овочам запах і смак. При цьому відразу після того, як доктор Стюарт перестав їсти помідори, його проблема повністю зникла.
Для остаточної перевірки своєї теорії у 2013-му році Стюарт додав помідори та інші багаті терпенами харчові продукти у своїй раціон.
Під час одного з експериментів він з'їв чотири великих помідора. Виявилося, що неприємний запах у пахвовій зоні з'явився знову, незважаючи на те, що він дотримувався тієї ж схеми особистої гігієни. При цьому запах залишався з ним протягом семи днів.
"Це дійсно дивно, запах може зберігатися так довго після одного прийому їжі. Але це означає, що люди, які їдять помідори і томатні продукти, завжди ризикують завонять", - зазначив він.