Пригощали борщем із пампушками, співали та танцювали на фестивалі “В Борщівсьокму краї цвітуть вишиванки” та “Борщ'їв”, які відбулись 8 вересня.
У рамках свята кожен населений пункт Борщівського району представляв свій борщ, за унікальним рецептом від місцевих господинь.
До обіду приготували близько 50 видів борщу. Як зазначають місцеві господині, в цьому куточку Тернопільської області найбільш популярні червоний український борщ, борщ з квасолею, з грибами і чорносливом. Гості фестивалю спробували також борщ з карасями, з грінками, борщ, приготовлений на кислому молоці, з фрикадельками, з квасом, з грудинкою, качкою і помідорами.
Крім борщу, сільські кулінари взялися приготувати і інші частування - вареники зі шкварками, м'ясні страви, деруни, солодощі.
А ще господині разом з відомими на Тернопільщині людьми приготували борщ у великому 300-літровому казані на багатті, покуштувати який змогли всі охочі.
У конкурсі на найсмачніший борщ перемогли мешканці Пилатківців, котрі усім селом наварили аж 40 літрів борщу.
Фото - Володимир Лех