На Тернопільщині у селищі Коропець Монастириського району 21 липня пройшов вже традиційний Фестиваль кулінарного мистецтва “Коропфест”.
Як повідомилиорганізатори заходу, цього року в рамках фестивалю пройшли майстер-класи з приготування вареників з коропом і фірмового маринованого коропа.
Крім того, гості фестивалю спробувалии коропів, приготованих за різними рецептами.
Вранці всі бажаючі мали можливість половити рибу в Дністрі, а з улову приготували юшку.
У рамках фестивалю також пройшов «Крок до зірок», футбольний матч, працювали майстерні народних ремесел.
Фестиваль кулінарного мистецтва “Коропфест” проводитися в Тернопільській області вже вшосте. Традиційно на фестивалі місцеві і приїжджі кулінари представляють найрізноманітніші страви з коропа. Як правило, у конкурсі на найкращого приготованого коропа, який щорічно проводиться в рамках фестивалю, бере участь більше 100 страв.