Тернопільщина любить тертюхи

 

 

Деруни поширені по всій Україні. Під різними назвами і у різних варіаціях.  Рецептів приготування цієї нехитрої страви у мережі безліч. Власне, від способу приготування млинців з тертої, а в деяких регіонах кажуть — дертої, картоплі й походить назва деруни.  Однак ця страва має ще й цілу купу інших назв.

Складена навіть мапа, яка відображає, як називають знайому нам з дитинства страву у різних регіонах України.

деруни

Кулінарно-лінгвістичні уподобання тернополян вивчав Теодор Аркуша.

Автор: NTER | Дата публикации: 10.03.13 |

Комментарии

Один комментарий до “Тернопільщина любить тертюхи”

  1. Василь:

    Деруни і всьо тут!


Комментировать

ВКонтакте
FaceBook